Idag jobbade jag med Samuel.
Vi började med att sätta på en kastrull med potatis och lite salt, eftersom de tar längst tid att koka. Så fick de stå och koka medans vi fixade resten.
Under tiden som de kokade så skivade vi vitkålen i lagom stora bitar som sedan fick stå i en kastrull och koka i ca 10 min med lite salt i. När de hade kokat klart så silade vi dom, så att allt vatten försvann. I kastrullen som kålen hade varit i hade vi i en halv dl mjölk och en matsked mjöl och rörde om, efter ett tag lade vi i smör och en till halv dl mjölk. Vi lät de koka en stund så att mjölsmaken skulle försvinna. Undertiden de stod och kokade, så stekte vi korven i en stekpanna med lite smör. När stuvningen hade kokat klart så hade vi i vitkålen och lite till mjölk då den blev så "klumpig".
Vi la sedan upp på tallrikar. Åt.
Jag förväntade mig inte så mycket eftersom jag aldrig gjort stuvning innan. Men de blev godare än jag trodde.
Nöjd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar